logo

Wat is een helix piercing?

helix piercing

Een helix piercing is een type oorpiercing die door het bovenste gedeelte van het oor, de helix genaamd, wordt geplaatst. Het is een populaire piercing die een trendy en stijlvolle look geeft.

Bij een helix piercing wordt meestal een rechte barbell, een ringetje of een stud gebruikt als sieraad. De piercing wordt meestal geplaatst aan de buitenkant van de oorschelp, net boven het punt waar de oorlel eindigt. Sommige mensen kiezen ervoor om meerdere helix piercings naast elkaar te hebben, wat een zogenaamde “piercing ladder” of “cluster” creëert.

Helix piercing laten zetten. Hoe werkt dat?

Het proces van het laten zetten van een helix piercing begint met het desinfecteren van het oor en het markeren van de juiste positie voor de piercing. Vervolgens wordt een naald door de helix gestoken en wordt het sieraad op zijn plaats gebracht. Het kan enigszins pijnlijk zijn, vergelijkbaar met een prik of een stevig knijpen, maar de pijn is meestal van korte duur.

Genezing na het piercen

Het genezingsproces van een helix piercing kan enkele maanden tot een jaar duren. Het is belangrijk om de piercing schoon te houden door regelmatig te spoelen met een zeezoutoplossing en het gebruik van irriterende producten zoals haarproducten en zeep te vermijden. Het is ook essentieel om de piercing niet aan te raken met vuile handen en voorzichtig te zijn bij het kammen of borstelen van het haar om te voorkomen dat het sieraad blijft haken.

Tijdens het genezingsproces is het raadzaam om activiteiten te vermijden die de piercing kunnen irriteren of infecties kunnen veroorzaken, zoals zwemmen in vervuild water of het dragen van oorkoptelefoons die druk uitoefenen op de piercing. Het is ook belangrijk om strakke kleding of haaraccessoires te vermijden die tegen de piercing kunnen wrijven.

Stylen en materialen helix piercings

Helix piercings zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen. Chirurgisch staal, titanium en bioplast zijn populaire keuzes vanwege hun hypoallergene eigenschappen. Daarnaast zijn er verschillende decoratieve opties, zoals gekleurde studs, opvallende ringetjes of unieke ontwerpen.

Wil jij een helix piercing?

Wil jij een neuspiericing of een andere piercing. Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. naast powder brows kan je bij ons ook terecht voor een tattoo of powder brows

Inhoud

ALLE PIERCINGS & TOOTH GEMS

20% KORTING

ACTIE LOOPT T/M 23 april