De ultieme gids voor powder brows

vrouw die powder brows laat zetten

De afgelopen jaren hebben powder brows enorm aan populariteit gewonnen in de wereld van wenkbrauw verbeteringen. Deze semi-permanente make-uptechniek zorgt voor een zachte, poederachtige uitstraling die het effect van ingevulde wenkbrauwen nabootst. Als je nieuwsgierig bent naar powder brows en meer wilt weten over deze trend, ben je hier aan het juiste adres.

Wat zijn powder brows?

Powder brows, ook bekend als shadow brows, zijn een techniek waarbij fijne puntjes pigment in de wenkbrauwen worden aangebracht om een zachte, gepoederde look te creëren. In tegenstelling tot microblading, waarbij individuele haartjes worden getatoeëerd, wordt bij poederwenkbrauwen de gehele wenkbrauw opgevuld met pigment.

Voordelen van powder brows:

 

 • Natuurlijke uitstraling:

  Powder brows zorgen voor een zachte en natuurlijke uitstraling. Ze bootsen het effect na van wenkbrauwpotlood of poeder.

 • Geschikt voor verschillende huidtypes:

  Powder brows zijn geschikt voor verschillende huidtypes, waaronder vette en gevoelige huid.

 • Langdurige resultaten:

  In tegenstelling tot make-up die gedurende de dag kan vervagen, blijven poederwenkbrauwen tot wel twee jaar zitten.

 • Aanpasbare intensiteit:

  De intensiteit van powder brows kan worden aangepast aan de voorkeur van de persoon, variërend van subtiel tot meer opvallend.

Voorbereiding op de behandeling:

Consultatie:

Raadpleeg een ervaren PMU stylist voorafgaand aan de behandeling om je wensen te bespreken en eventuele vragen te stellen.

Vormbepaling:

De PMU stylist zal de vorm van je wenkbrauwen bepalen en aanpassingen voorstellen op basis van je gezichtsvorm en wensen.

De procedure van powder brows:

 

 1. Reiniging:

  De wenkbrauwzone wordt grondig gereinigd om eventuele make-upresten en oliën te verwijderen.

 2. Verdoving:

  Een verdovende crème wordt aangebracht om eventuele ongemakken tijdens de behandeling te minimaliseren.

 3. Applicatie van pigment:

  Met behulp van een fijne naald of een elektrische pen wordt het pigment in de huid aangebracht om de gewenste poedereffect te creëren.

 4. Herstelperiode:

  Na de behandeling is er een herstelperiode van enkele dagen tot een week, waarin de huid geneest en de kleur zich stabiliseert.

 5. Nazorg en herstel:

  Het volgen van de instructies van de PMU stylist is essentieel voor een goede genezing. Dit kan onder meer het vermijden van water, zonlicht en het aanbrengen van specifieke nazorg

Enthousiast over powder brows?

Ben jij enthousiast over powder brows of wil je meer weten. Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. naast powder brows kan je bij ons ook terecht voor een tattoo of piercing

20% KORTING

Op alle kleine tattoo's

Profiteer deze week van onze Black Friday actie !!

– Alle kleine tattoo’s van maximaal 10cm vallen binnen de actie 
– Aanbetaling van 50,-verplicht
– Alleen op afspraak (DM, Whatsapp of email)
– Actie geldig t/m 25-11-2023