Een navelpiercing zetten?

Vrouw met navel piercing

Een navel piercing, ook wel een buikpiercing genoemd, is een vorm van lichaamsversiering waarbij een sieraad door de huid en het weefsel rond de navel wordt geplaatst. Het is een populaire piercing die zowel bij mannen als vrouwen voorkomt.

Bij een navel piercing wordt meestal een gebogen staafje gebruikt, ook wel een navelstaafje genoemd. Het sieraad bestaat uit een rechte staaf met aan beide uiteinden decoratieve ballen, kralen of andere versieringen. Het staafje wordt door de huid aan de bovenkant van de navel gestoken en loopt vervolgens horizontaal door het weefsel, waarbij de decoratieve uiteinden zichtbaar zijn aan de boven- en onderkant van de navel.

Hoe werkt dat? navel piercing laten zetten

Het proces van het laten zetten van een navel piercing begint met het desinfecteren van het gebied rond de navel. Vervolgens wordt een naald door de huid en het weefsel gestoken op de gewenste positie voor de piercing. Daarna wordt het sieraad voorzichtig ingebracht en de piercing wordt vastgezet met behulp van de sluitingen aan beide uiteinden van het navelstaafje. Het kan enigszins pijnlijk zijn, maar de meeste mensen ervaren slechts een kortstondige prikkel of druk tijdens het proces.

Genezingsproces

Het genezingsproces van een navel piercing kan enkele maanden tot een jaar duren. Het is belangrijk om de piercing schoon te houden door regelmatig te spoelen met een zeezoutoplossing en het gebruik van irriterende producten zoals zeep, parfum en lotions te vermijden. Het is ook essentieel om de piercing niet aan te raken met vuile handen en strakke kleding te vermijden die tegen de piercing kan wrijven en irritatie kan veroorzaken.

Tijdens het genezingsproces kan het verstandig zijn om bepaalde activiteiten te vermijden, zoals zwemmen in zwembaden, meren of oceanen, omdat deze de genezing kunnen vertragen of infecties kunnen veroorzaken. Het is ook belangrijk om eventuele tekenen van infectie, zoals extreme roodheid, zwelling, pijn of afscheiding, in de gaten te houden en indien nodig medische hulp in te schakelen.

Wil jij een navelpiercing?

Wil jij een navelpiericing of een andere piercing. Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. naast powder brows kan je bij ons ook terecht voor een tattoo of powder brows

NU 20% KORTING

OP ALLE TATTOO'S TOT €500,-

– Geldig in de gehele maand september
– Aanbetaling verplicht
– Alleen op afspraak
(DM, Whatsapp of email)